Az oldal címe:[E4EC] Az E4 Emailsakk Klub
Alcíme:Az E4 Emailsakk Klub

 Nyomtatás 

 Ablak bezárása 


Légy üdvözölve!


Az E4 Emailsakk Klub szerver alapú levelezési, azaz email sakk szolgáltatást nyújt az Interneten.

Míg online sakkszervereken általában egy gyors játékot játszunk egyszerre, addig a levelezési sakkban több lassú játékot folytathatunk párhuzamosan. Egyszerre akár 10-20, vagy még több játékunk is lehet, némelyik akár egy-két hónapig is eltarthat. A két játékosnak nem kell egy időben a számítógépük előtt ülnie a játék folyamán, a lépéseket emailben kapják meg.

A klub nyílt, bárki a tagja lehet, akinek van email címe és elfogadja a klub Házirendjét.

A klubtagság és a klubbal kapcsolatos minden tevékenység ingyenes, valamint minden üzleti és reklámtevékenységtől mentes.

A klubban a sakkozás tisztán emailben zajlik, emberek sakkoznak emberekkel.

A klub játékaiban számítógépes vagy más segítség a játékok folyamán nem megengedett. Lásd bővebben a Segítség? oldalt.

A regisztrált játékosok (a továbbiakban játékosok) a klub minden szolgáltatását igénybe vehetik, azaz röviden a következőket csinálhatják:
Tehát:


Mindazonáltal a rendszer még nem kész, a következő fejlesztések jelenleg folynak:

A lépéseket a hagyományos levelezési sakktól eltérően itt a sakkszervernek kell küldeni. A sakkszerver ellenőrzi a lépés szabályosságát, naplót vezet, számítja a felhasznált időt, értesíti az ellenfelet a lépésről, visszaigazolást küld a lépő játékosnak, és a parti végén újraszámolja az értékszámokat, helyezéseket stb.

A lépések formátumában a sakkszerver nem válogatós: elfogadja a jól ismert rövid algebrai jelölésmódot (Fxb7+), a hosszú algebrai jelölést (Fc6xb7+), a koordinátajelölést (c6b7) és a levelezési jelölést (3627) is. Ezek mellett használható a PGN formátum is a lépések megtételére.

A játékosok egymást becenevük alapján azonosíthatják, mely becenevet a regisztráláskor választanak maguknak. A becenév később már nem változtatható meg.

A sakkszerver minden játékos értékszámát a lejátszott játékok alapján számítja. Ez a Glicko módszerrel kiegészített Élő rendszerben történik.

Játékosként szívesen látunk minden tudásszintű sakk-kedvelő fiatalt és időset egyaránt.