Az oldal címe:[E4EC] Az E4 Emailsakk Klub
Alcíme:Az E4 Emailsakk Klub

 Nyomtatás 

 Ablak bezárása 


Légy üdvözölve!


Sajnos eljött a vég, a sakkszerver 2022 végén végleg leállt.
Később még újraindulhat, ki tudja?Az E4 Emailsakk Klub szerver alapú levelezési, azaz email sakk szolgáltatást nyújt az Interneten.

Míg online sakkszervereken általában egy gyors játékot játszunk egyszerre, addig a levelezési sakkban több lassú játékot folytathatunk párhuzamosan. Egyszerre akár 10-20, vagy még több játékunk is lehet, némelyik akár egy-két hónapig is eltarthat. A két játékosnak nem kell egy idõben a számítógépük elõtt ülnie a játék folyamán, a lépéseket emailben kapják meg.

A klub nyílt, bárki a tagja lehet, akinek van email címe és elfogadja a klub Házirendjét.

A klubtagság és a klubbal kapcsolatos minden tevékenység ingyenes, valamint minden üzleti és reklámtevékenységtõl mentes.

A klubban a sakkozás tisztán emailben zajlik, emberek sakkoznak emberekkel.

A klub játékaiban számítógépes vagy más segítség a játékok folyamán nem megengedett. Lásd bõvebben a Segítség? oldalt.

A regisztrált játékosok (a továbbiakban játékosok) a klub minden szolgáltatását igénybe vehetik, azaz röviden a következõket csinálhatják:
Tehát:


Mindazonáltal a rendszer még nem kész, a következõ fejlesztések jelenleg folynak:

A lépéseket a hagyományos levelezési sakktól eltérõen itt a sakkszervernek kell küldeni. A sakkszerver ellenõrzi a lépés szabályosságát, naplót vezet, számítja a felhasznált idõt, értesíti az ellenfelet a lépésrõl, visszaigazolást küld a lépõ játékosnak, és a parti végén újraszámolja az értékszámokat, helyezéseket stb.

A lépések formátumában a sakkszerver nem válogatós: elfogadja a jól ismert rövid algebrai jelölésmódot (Fxb7+), a hosszú algebrai jelölést (Fc6xb7+), a koordinátajelölést (c6b7) és a levelezési jelölést (3627) is. Ezek mellett használható a PGN formátum is a lépések megtételére.

A játékosok egymást becenevük alapján azonosíthatják, mely becenevet a regisztráláskor választanak maguknak. A becenév késõbb már nem változtatható meg.

A sakkszerver minden játékos értékszámát a lejátszott játékok alapján számítja. Ez a Glicko módszerrel kiegészített Élõ rendszerben történik.

Játékosként szívesen látunk minden tudásszintû sakk-kedvelõ fiatalt és idõset egyaránt.